Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.12.2019

Заступник Генерального прокурора Віталій Касько: Надто велика дискреція в діяльності прокурорів збільшує ризик корупції (ФОТО)

          

Питання доцільності розробки нової системи рекомендацій та стандартів діяльності прокурорів, а також визначення правого статусу таких документів, були головними темами для обговорення під час практикуму «Рекомендації щодо застосування кримінального законодавства та стандарти процесуальних дій: Міжнародний досвід та перспективи впровадження в Україні». Перший заступник Генерального прокурора Віталій Касько, відкриваючи практикум, зазначив, що, незважаючи на деталізацію норм у Кримінальному процесуальному кодексі, у прокурора залишається досить широка дискреція у багатьох питаннях, що іноді може привести навіть до корупції.

На заході представники ГПУ та регіональних прокуратур спільно з міжнародними експертами вивчали найкращий досвід розробки рекомендацій та стандартів діяльності прокурорів, зокрема Німеччини, Швеції, Грузії, Молдови та США. Окрім цього, представники управління реформ ГПУ представили власні напрацювання щодо рекомендацій та стандартів діяльності прокурорів, до яких міжнародні експерти могли висловити свої пропозиції.

Робоча зустріч відбулась 18 грудня 2019 року та була організована Консультативною місією Європейського Союзу в Україні спільно з проектом «Право-поліція» за ініціативою Генеральної прокуратури України.
кількість переглядів: 3875