Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.12.2019

На Луганщині викрили факти зловживання та розкрадання бюджетних коштів під час капітального ремонту мосту у Станично-Луганському районі (Фото)

   

19 грудня 2019 року за процесуального керівництва прокуратури Луганської області проведено ряд обшуків, у ході яких вилучені документи щодо проведення капітального будівництва мосту через р. Сіверський Донець у Станично-Луганському районі.

За матеріалами слідства, службові особи одного з управлінь Луганської обласної державної адміністрації ймовірно увійшли у змову зі службовими особами ряду комерційних структур з метою розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт об’єктів інфраструктури області.

Наразі слідство вважає, що згаданою комерційною структурою із залученням субпідрядної організації проведено роботи з капітального ремонту мосту через р. Сіверський Донець у Станично-Луганському районі, об’єми та вартість яких, за даними слідства, значно завищені. Попередньо встановлено, що зазначені особи мали на меті привласнити бюджетні кошти на загальну суму понад 10 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, триває та здійснюється слідчими СУ ГУНП в Луганській області. Проводяться слідчі дії, судові експертизи з метою встановлення обсягу завданих збитків.

Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 3366