Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.12.2019

Прокуратура викрила схему розтрати бюджетних коштів на закупівлі комплексу для вуличного освітлення Києва

      

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної прокуратури 24 грудня 2019 року в КП «Інформатика», КП «Київміськсвітло» та ТОВ «Хідден Енерджі.Юей» проведено обшуки, під час яких вилучено первинні господарські документи щодо придбання 170 щитів управління вуличним освітленням за завищеною вартістю.

За версією слідства, посадові особи КП «Інформатика» ймовірно розтратили бюджетні кошти під час закупівлі програмно-апаратного комплексу для здійснення управління вуличним освітленням м. Києва. Зокрема, під час огляду програмного забезпечення, яке встановлене на серверах КП «Інформатика», спеціалісти зафіксували невідповідність його фактичного функціоналу заявленому, що свідчить про значне завищення вартості.

Крім того, за даними слідства, КП «Київміськсвітло» до цього часу не вжило заходів до введення в експлуатацію закупленої наприкінці 2018 року пілотної системи управління освітленням вартістю близько 50 млн грн.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Подальшу оцінку отриманим доказам буде надано після проведення відповідних експертних досліджень.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
кількість переглядів: 3154