Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
13.11.2020

Стрілянина по правоохоронцях у Києві – учасникам озброєної групи повідомлено про підозру (ФОТО)

        

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 8 повідомлено про підозру трьом учасникам злочинної групи за фактом посягання на життя правоохоронця та незаконного поводження зі зброєю (ст. 348 та ст. 263 КК України).

За даними слідства, 13 листопада 2020 року близько 4 години ранку працівники патрульної поліції зупинили на вул. Героїв Космосу у м. Києві автомобіль таксі «Subaru Legacy», водій якого порушив правила дорожнього руху. Після зупинки троє пасажирів автомобіля вибігли з салону та почали тікати. У цей час один з них стріляв на ураження в поліцейських та поранив патрульного. Попри це правоохоронці їх затримали.

У ході обшуку у них вилучили предмети, схожі на гранати РГД-5 та Ф-1, предмет, схожий на пістолет Макарова з набоями, кайданки, пластикові хомути, скотч, комплект професійних відмичок, дистанційні рації та інші речові докази.

Затриманими виявилися уродженці Хмельниччини, які нещодавно прибули до Києва та проживали в орендованій квартирі.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

У межах слідства правоохоронці перевіряють причетність затриманих до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Києва та інших регіонів України та їх можливих спільників.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Святошинського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1833