Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
25.11.2020

Мільйонні ухилення від сплати податків під час продажу масок за кордон – Офіс Генпрокурора забезпечив стягнення (ФОТО)

          

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора слідчими Слідчого управління Офісу великих платників податків ДФС викрито та повідомлено про підозру в ухиленні від сплати єдиного податку у значному розмірі фізичній особі-підприємцю (ч. 1 ст. 212 КК України).

В ході розслідування кримінального провадження встановлено, що під час реалізації громадянину Китайської Народної Республіки понад 300 тисяч масок та респіраторів, які в подальшому були експортовані до Королівства Іспанія, підприємець вказував у фінансово-господарській документації занижену ціну, внаслідок чого не відобразив у податковій декларації суму коштів фактично отриманого чистого оподаткованого доходу.

Завдяки принциповій позиції прокурорів Офісу Генерального прокурора та вжитим заходам під час досудового розслідування підприємець сплатив до державного бюджету понад 3 млн грн єдиного податку. Також підприємство-виробник цих масок сплатило понад 5 млн грн податку на прибуток.

За результатами досудового розслідування прокурором до суду направлено клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності у зв’язку зі сплатою податків та відшкодуванням шкоди, завданої державі їх несвоєчасною сплатою (ч. 4 ст. 212 КК України).


кількість переглядів: 2425