Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
17.11.2021

На Донеччині затримано учасника НЗФ РФ на позиціях Збройних Сил України (ФОТО)

           

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури учаснику НЗФ РФ повідомлено про підозру в участі у терористичній організації та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, з червня 2018 року чоловік, перебуваючи на посаді стрільця та помічника гранатометника окремого взводу однієї з мотострілецьких бригад НЗФ РФ, брав участь у збройному опорі військовослужбовцям ЗСУ на території Донецької та Луганської областей.

Учасник незаконного збройного формування після вжиття спиртних напоїв біля позицій окупантів втратив орієнтири на місцевості і вийшов з особистими речами та спорядженим магазином від АК-74 на позиції українських військовослужбовців в районі смт. Луганське.

Його було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Під час огляду в нього виявлено та вилучено військовий квиток так званої «ДНР», тимчасове посвідчення особи, мобільний телефон, а також споряджений магазин від АК-74.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу 2 управління з дислокацією у м. Маріуполі Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

   

кількість переглядів: 630