Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
16.06.2016

Генеральною прокуратурою запроваджено механізм перевірки доброчесності прокурорів

 
Генеральною прокуратурою України вжито заходів щодо нормативного врегулювання інституту перевірки доброчесності прокурорів. Цьому передував тривалий процес обговорення проблемних питань перевірки доброчесності з науковою спільнотою, ініційований управлінням реформ Генпрокуратури.
 
Так, 19 травня 2016 року в Національній академії прокуратури України організовано та проведено міжнародну науково-практичну конференцію «Прокуратура України в умовах європейської інтеграції», на якій обговорено проблему нормативного врегулювання перевірки доброчесності. Крім того, 20 травня 2016 року на Міжнародній науково-практичній конференції «Правові та інституційні механізми забезпечення розвитку держави та права в умовах євроінтеграції», що відбулась в Національному університеті «Одеська юридична академія», із доповіддю та тему: «Основні проблеми впровадження інституту таємної перевірки доброчесності прокурора» виступила представник управління реформ Олена Чепіжак. Разом з тим, на Міжнародній науково-практичній конференції «Особливості нормотворчих процесів в умовах адаптації законодавства України до вимог Європейського Союзу», яка тривала протягом 03 – 04 червня 2016 року у Херсонському державному університеті, обговорено запровадження інституту таємної перевірки доброчесності прокурора. Зокрема, із доповіддю на тему: «Запровадження інституту таємної перевірки доброчесності прокурора в умовах адаптації законодавства України до вимог Європейського Союзу» виступила прокурор відділу впровадження, контролю та забезпечення якості роботи управління реформ Генпрокуратури Валентина Кононова.
 
На сьогодні Генеральною прокуратурою розроблено Порядок перевірки доброчесності прокурорів в органах прокуратури України, який встановлює процедуру та підстави таємної перевірки доброчесності, наслідки виявлення фактів недоброчесності прокурорів тощо.
 
Із реєстрацією зазначеного нормативного документу Міністерством юстиції України з’явиться правовий механізм практичної реалізації обов’язку кожного прокурора проходити щорічну таємну перевірку доброчесності.
 
Управління реформ та забезпечення якості роботи
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 2973