Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
16.06.2016

Продовжується співпраця управління реформ Генпрокуратури при запровадженні механізму відновного правосуддя серед неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом

Представники управління реформ та забезпечення якості роботи Генеральної прокуратури України взяли участь на зустрічі по обговоренню механізму вилучення дітей та підлітків з кримінального процесу шляхом проведення медіації в рамках проекту «Вирішення конфлікту та впровадження відновних практик серед дітей та молоді, уражених конфліктом», яка відбулась 15.06.2016 в приміщенні представництва ООН в Україні.
 
У зустрічі також взяли участь представники громадської організації «Інститут миру і порозуміння» Роман Коваль та Ірина Горова, представники проектів з питань захисту дітей Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» Руслана Сірман (керівник вказаного проекту) та Аліна Цикало, представник Міністерства юстиції України Костянтин Лопушанський,  представник Національної поліції України Яніна Приємська, представник Агрітім Канада Консалтинг Лтд Ашот Агаян, консультант групи «Реформування органів правопорядку в Україні» Андрій Слюсар, заступник директора юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника Юрій Микитин (по скайп- зв»язку) та інші представники у сфері ювенальної юстиції.
 
На зустрічі обговорювався механізм застосування програми відновного правосуддя шляхом виведення дітей та підлітків з кримінального процесу та проведення медіації, з метою охоплення більш широкого кола осіб, які б підпадали під проведення медіації.
 
Мета зустрічі – з’ясувати, яким чином за допомогою заcтосування медіації у кримінальних провадженнях і допомоги соціальних працівників можливо вивести дитину з кримінального середовища з урахуванням усіх можливих факторів і ризиків.
 
Прокурорами відділів управління реформ та забезпечення якості роботи ГПУ Т. Вирстою та В. Кононовою  надано слушні зауваження до проекту механізму вилучення дітей та підлітків з кримінального процесу шляхом проведення медіації, наголошено на тому, що на сьогодні не прийнятий Закон України «Про медіацію», тому інститут медіації, за винятком укладення угоди про примирення в кримінальному процесі не може функціонувати.
 
Протягом липня-серпня 2016 року відбуватимуться наступні зустрічі з представниками у сфері ювенальної юстиції та обговорюватимуться питання, присвячені механізму застосування програм відновного правосуддя.
 
  
 
Управління реформ та забезпечення якості роботи
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 1378