Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
11.07.2016

Відбулося засідання Керівного комітету Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформи у сфері юстиції в Україні»

У Міністерстві юстиції України 8 липня 2016 року відбулося засідання Керівного комітету Проекту ЄС «Підтримка реформи у сфері юстиції в Україні», участь у якому взяли представники основних бенефіціарів, у т.ч. Генеральної прокуратури України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
 
Координатор Проекту ЄС Довідас Віткаускас та головний експерт Лоїк Геран презентували учасникам заходу інформацію щодо стану реалізації та основних досягнень Проекту. Зокрема, підведено підсумки виконання спільних заходів з реформування органів прокуратури, серед яких – конкурс на посади в місцевих прокуратурах, проведення тренінгів для новопризначених прокурорів, нормативне забезпечення функціонування прокурорського самоврядування тощо.
 
Представник управління реформ Генпрокуратури Євген Черніков висловив подяку експертам Проекту щодо наданої допомоги, відзначивши провідну роль експертів Лоїка Герана та Наталії Дрьоміної-Волок у наданні допомоги щодо проведення конкурсного відбору кадрів до місцевих прокуратур, а також подальшої професійної підготовки працівників. Разом з тим, міжнародних партнерів поінформовано про стан підготовки до проведення конкурсу на вакантні посади в місцевих прокуратурах та висловлено сподівання на подальшу співпрацю у цій сфері. Крім того, наголошено на нагальній необхідності поглиблення співпраці щодо підготовки пропозицій про внесення змін до законодавства в частині діяльності органів прокуратури у зв’язку з прийняттям та набранням чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» та зміною функцій прокуратури.
 
У свою чергу, керівництвом проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» надано принципову згоду на фінансову підтримку проведення конкурсу для зайняття вакантних посад в місцевих прокуратурах. Водночас наголошено на важливості розробки та затвердження постійного механізму відбору кандидатів на посади в органах прокуратури, який має бути запроваджено із набуттям чинності відповідними положеннями Закону України «Про прокуратуру».
 
 
 
 
Управління реформ та забезпечення якості роботи
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 1144