Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
14.07.2016

Відбувся круглий стіл щодо можливості запровадження механізму виведення дітей з кримінального судочинства за допомогою медіації

13 липня 2016 року за участю міжнародних експертів, юристів-практиків, членів громадських організацій та науковців відбувся круглий стіл, на якому обговорено механізм виведення дітей з кримінального судочинства за допомогою медіації. Указаний захід організовано Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільно з Інститутом миру і порозуміння в рамках проекту, спрямованого на захист прав дітей, що перебувають у конфлікті з законом.
 
Від управління реформ Генпрокуратури у роботі круглого столу взяли участь прокурор відділу аналізу та розробки стандартів роботи Тетяна Вирста та головний спеціаліст відділу адміністрування реформ Ірина Банкова.
 
У рамках круглого столу відбулася презентація проектів «Вирішення конфліктів та впровадження відновних практик серед дітей та молоді, уражених конфліктом» та «Механізму виведення неповнолітніх з кримінального процесу шляхом проведення медіації».
  
Під час роботи в групах учасниками круглого столу надано дієві зауваження та пропозиції щодо удосконалення механізмів залучення соціального працівника до участі у кримінальному процесі, направлення органами Національної поліції, прокуратури та судами відповідної інформації медіаторам.
 
  
Управління реформ та забезпечення якості роботи
Генеральної прокуратури України
 
 

кількість переглядів: 1031