Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
01.08.2016

На круглому столі обговорено проблеми тривалого тримання під вартою

28 липня 2016 в рамках гранту Нідерландської організації наукових досліджень (NWO) проведено круглий стіл комітету Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України» з кримінального та кримінально-процесуального права разом з польсько-українською Фундацією «Відкритий Діалог».
 
У роботі круглого столу від управління реформ Генпрокуратури взяла участь прокурор відділу впровадження, контролю та забезпечення якості роботи Валентина Кононова.
 
Під час заходу обговорено низку питань, що зумовлені особливостями роботи прокурорів та суддів, які повинні забезпечувати проведення досудового розслідування та судового провадження у розумні строки. Акцентовано увагу на дотриманні принципу змагальності. На конкретних випадках проаналізовано причини затягування судового розгляду.
 
Окремою темою заходу було обговорення проблемних питань, які виникають при застосуванні положень Закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання» від 26.11.2015  838-VIII (так званий «закон Савченко»).
 
 
 
 
Управління реформ та забезпечення якості роботи
Генеральної прокуратури України
 

кількість переглядів: 1002