Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
16.08.2016

Генеральний прокурор України Юрій Луценко провів зустріч з Державним прокурором Держави Ізраїль Шаєм Ніцаном

15 серпня 2016 року у м. Єрусалим у рамках офіційного візиту відбулася зустріч Генерального прокурора України Юрія Луценка з Державним прокурором Держави Ізраїль Шаєм Ніцаном.
 
Юрій Луценко поінформував колегу про стан реформування відомства, зокрема щодо очищення системи прокуратури, одним із інструментів якого є щорічна таємна перевірка доброчесності прокурорів, та повідомив про завдання та цілі Генеральної прокуратури України на 2016-2017 роки.
 
Генеральний прокурор України зазначив про створення робочої групи внутрішньої безпеки з перевірки доброчесності працівників усіх ланок органів прокуратури. Основним завданням робочої групи стане співставлення рівня життя прокурора та легальних джерел доходів його сім’ї, зазначених у декларації.
 
Окрім того, Юрій Луценко повідомив про розпочатий конкурс на зайняття посад в Генеральній інспекції та утворення спеціальної комісії з відбору кандидатів, метою якої є формування незалежного та професійного органу, покликаного здійснювати нагляд за дотриманням законності співробітниками прокуратури.
 
З Ізраїльською стороною обговорено актуальні питання двосторонньої співпраці, зокрема щодо розслідувань злочинів, скоєних колишніми високопосадовцями України та їх оточенням. Було також досягнуто домовленості щодо прискорення опрацювання запитів про міжнародно-правову допомогу у кримінальних провадженнях.
 
У цьому контексті сторони відзначили важливість підписання Меморандуму про співробітництво між Генеральною прокуратурою України та Міністерством юстиції Держави Ізраїль, який надасть новий поштовх двосторонньому міжнародно-правовому співробітництву.

 
Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 754