Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.09.2016

Відбувся Львівський форум кримінальної юстиції, присвячений проблемам правової реформи в Україні

Упродовж 23 – 24 вересня 2016 року у м. Львові відбулася експертна дискусія щодо ключових параметрів реформи кримінальної юстиції, участь у якій взяли вчені, представники Генеральної прокуратури України, Національної академії прокуратури України, судді Конституційного Суду України, Верховного Суду України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Апарату Верховної Ради України, Служби безпеки України, адвокатської спільноти та правоохоронних органів.
 
Головною метою заходу було обговорення проблем та перспектив поточного етапу правової реформи у сфері кримінальної юстиції.
 
Від Генеральної прокуратури України у форумі взяла участь заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська, яка поінформувала присутніх про сучасний стан реформування органів прокуратури, у т.ч. про утворення та кадрове наповнення нового підрозділу Генеральної прокуратури України – Генеральної інспекції, яка покликана протидіяти хабарництву та іншим незаконним використанням повноважень працівниками прокуратури. Крім того, до відома учасників форуму доведено інформацію щодо стану конкурсного набору кандидатів на вакантні посади в місцевих прокуратурах, принципово новим в якому є те, що вперше у такому доборі можуть взяти участь особи, які не мають досвіду роботи не тільки в органах прокуратури, а й в галузі права взагалі.
 
Особливу увагу приділено питанню нормативного врегулювання проблемних питань функціонування органів прокуратури, зокрема запровадження Порядку перевірки доброчесності прокурорів в органах прокуратури України. Крім того, учасників форуму поінформовано про результати діяльності робочої групи Генеральної прокуратури України за участю правників, народних депутатів, представників міжнародних організація, а також працівників прокуратури, якою розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)».
 
 
Управління реформ та забезпечення якості роботи
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 794