Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
17.10.2016

Заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська провела зустріч із співдоповідачами Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи Й. Шуклою та А. Фішером

У понеділок, 17 жовтня 2016 року, відбулася зустріч заступника Генерального прокурора України Анжели Стрижевської із співдоповідачами Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Й. Шуклою та А. Фішером, які перебувають з робочим візитом в Україні.  
 
У ході зустрічі заступник Генерального прокурора поінформувала європейських представників про поточний стан реформування системи органів прокуратури України, останні законодавчі зміни, у т.ч. до Конституції України, які вплинули на виконання прокуратурою її функцій.
Окрім того, Анжела Стрижевська повідомила про запровадження щорічної таємної перевірки працівників прокуратури з метою співставлення рівня життя прокурора та легальних джерел доходів його сім’ї, зазначених у декларації, а також розпочатий конкурс на зайняття посад в Генеральній інспекції – незалежного та професійного органу, покликаного здійснювати нагляд за дотриманням законності співробітниками прокуратури.
 
Крім того, представникам Комітету ПАРЄ надано вичерпні відповіді на питання, що їх цікавили, у зв’язку з моніторингом стану виконання Україною зобов’язань перед Радою Європи.
 
За результатами зустрічі сторони висловили переконання у подальшому розвитку співробітництва на принципах прозорості та відкритості.
 
 
За матеріалами управління
міжнародно-правового співробітництва
та європейської інтеграції

кількість переглядів: 853