Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
20.10.2016

У Генпрокуратурі відбулася зустріч заступника Генпрокурора Анжели Стрижевської з Головою Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки в Україні Кястутісом Ланчінскасом

19 жовтня 2016 року у Генеральній прокуратурі України відбулася зустріч заступника Генерального прокурора України Анжели Стрижевської з Головою Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки в Україні Кястутісом Ланчінскасом.
 
У ході зустрічі сторонами обговорено можливі перспективні напрямки розширення та удосконалення двосторонньої співпраці, у тому числі шляхом надання навчальної, експертної та технічної допомоги.
 
Увагу представників Місії акцентовано на потребі проведення аудиту функціонування місцевих прокуратур з метою виявлення проблемних питань, оцінки динаміки навантаження на прокурорів, доцільності переформатування штатів прокуратур, а також стану взаємодії між місцевими та регіональними прокуратурами.
 
Також було обговорено питання впровадження єдиної електронної системи документообігу та механізмів електронного кримінального провадження. Європейські партнери відзначили нерозривний взаємозв’язок цих двох систем.
 
«Запровадження єдиної електронної системи документообігу та механізмів електронного кримінального провадження дозволить підвищити ефективність взаємодії органів прокуратури України, Національної поліції України та суддів», – підкреслила пані Стрижевська.
 
У свою чергу пан Ланчінскас запевнив українську сторону у повній підтримці реформ, які наразі проводяться Генеральною прокуратурою України.
 
Наприкінці зустрічі Анжела Стрижевська подякувала Місії за співпрацю з органами прокуратури з питань процесу їх реформування.
 
 
За матеріалами управління
міжнародно-правового співробітництва
та європейської інтеграції
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 802