Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.11.2016

Заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська взяла участь у консультаціях щодо законопроекту про запровадження кримінальних проступків

Заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська та начальник управління правового забезпечення Генпрокуратури Олена Романюк 9 листопада 2016 року взяли участь в експертному обговоренні попереднього висновку Ради Європи до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження кримінальних проступків» (реєстраційний номер 2897).
 
Обговорення, організоване у рамках Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», відбулося у м. Страсбург (Французька Республіка) та є важливим етапом для впровадження у вітчизняну юридичну практику інституту кримінальних проступків.
 
У заході взяли участь народні депутати України члени Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та представники органів Ради Європи.
 
Розробка законопроекту щодо запровадження інституту кримінальних проступків зумовлена прийняттям нового Кримінального процесуального кодексу України, яким запроваджено поняття кримінального правопорушення.
  
Законопроектом передбачено поділ всіх кримінальних правопорушень на злочини та кримінальні проступки, що дасть змогу зменшити навантаження на правоохоронні органи та покращити ефективність їх роботи, що має позитивно вплинути на стан захисту прав і свобод людини. 
 
 
 
Управління реформ та забезпечення якості роботи
Генеральної прокуратури України
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 710