Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
01.12.2016

Проведено круглий стіл щодо проблемних питань кримінального судочинства та представництва інтересів громадян в суді у розрізі останніх законодавчих змін

Управлінням реформ Генпрокуратури спільно з Офісом Ради Європи в Україні 29 листопада 2016 року проведено круглий стіл на тему: «Прокуратура та система безоплатної правової допомоги: поглиблення співпраці для покращення захисту прав людини».
 
Розпочали захід вступним словом голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе, директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський та виконувач обов’язків начальника управління реформ Генпрокуратури Євген Черніков.
 
Круглий стіл присвячено проблемним питанням, пов’язаним із забезпеченням реального захисту прав людини в сфері кримінального судочинства, а також тим прогалинам, що виникли внаслідок позбавлення органів прокуратури права здійснювати представництво в суді інтересів осіб, які не можуть самостійно захистити свої права. Зокрема, на сьогодні право представляти інтереси таких осіб в суді мають виключно система безоплатної правової допомоги та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, основним джерелом яких для одержання інформації щодо порушення прав фізичних осіб є звернення останніх. При цьому, правом активно виявляти факти порушень інтересів осіб пільгової категорії, а не лише реагувати на подані фізичними особами скарги, законодавчо наділено лише Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, що потребує запровадження ефективного механізму обміну інформацією між органами соціального захисту населення та згаданими інституціями.
 
Окрему увагу під час круглого столу приділено професійному навчанню правників та підвищенню обізнаності громадськості щодо чинних функцій органів прокуратури і Координаційного центру з надання правової допомоги. У обговоренні зазначених питань активну участь взяли представники Національної академії прокуратури України, судової системи, Координаційного центру з надання правової допомоги, представники міжнародних та громадських організацій.
 

 
 
Управління реформ та забезпечення якості роботи
Генеральної прокуратури України
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 647