Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
14.12.2016

Завершено процес проведення співбесід із кандидатами на посади в Генеральній інспекції Генпрокуратури

Завершено проведення співбесід із кандидатами на адміністративні посади, посади прокурорів та слідчих Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України.
 
Нагадуємо, що Генеральна інспекція є самостійним структурним підрозділом Генеральної прокуратури України, основними завданнями якого є досудове розслідування кримінальних правопорушень, вчинених прокурорами та працівниками органів прокуратури; здійснення нагляду за додержанням законів під час проведення оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування стосовно прокурорів та працівників органів прокуратури;  підтримання державного обвинувачення у відповідних провадженнях; проведення службових розслідувань щодо прокурорів та працівників органів прокуратури; запобігання правопорушенням в органах прокуратури.
 
Незалежна Генеральна інспекція створюється за прозорою процедурою відповідно до взірця офісу Генеральної інспекції Департаменту юстиції США.
 
У доборі, який здійснювався на 15 адміністративних посад, 44 посади прокурорів та 10 посад слідчих Генеральної інспекції взяло участь 453 кандидати. Етапами добору були тестування на знання законодавчої бази (професійний тест), тестування на загальні здібності та співбесіда, яку пройшли 304 кандидати.
 
Упродовж жовтня - листопада Комісією з добору проведено два етапи співбесід із 84 кандидатами на посаду керівника підрозділу. За їх результатами 30 листопада 2016 року наказом Генерального прокурора призначено Володимира Уварова керівником Генеральної інспекції, якого більшістю голосів (6 із 7) рекомендувала Комісія.
 
У найстисліші терміни Комісія з добору надасть Генеральному прокурору рекомендації щодо призначення працівників Генеральної інспекції, після чого зазначений підрозділ розпочне свою активну роботу.
 
 
Управління реформ та забезпечення якості роботи
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 1330