Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.12.2016

Відбулась конференція на тему: «Виборчі злочини та відповідальність: виклики та можливі рішення»

14 грудня 2016 року у м. Києві відбулася конференція на тему: «Виборчі злочини та відповідальність: виклики та можливі рішення», організована Радою Європи у співпраці з Генеральною прокуратурою України, Міністерством внутрішніх справ України та Громадянською мережею «Опора».
 
Під час роботи конференції представники Офісу Ради Європи в Україні, Генеральної прокуратури, Національної поліції, Державної судової адміністрації, Центральної виборчої комісії, Національної академії прокуратури України, а також громадські експерти та інші фахівці надали оцінку ефективності чинних механізмів притягнення до відповідальності за виборчі злочини за результатами місцевих виборів в Україні у 2015 році. Крім того, обговорено проект дорожньої карти щодо подальшого вдосконалення механізмів притягнення до відповідальності за вчинення злочинів згаданої категорії. Учасники заходу обговорили проблеми, пов’язані із виборчим процесом, міжнародний досвід, а також надали пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства.
 
Генеральну прокуратуру на заході представляв перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук, який поінформував учасників про те, що всі кримінальні провадження щодо виборчих злочинів перебувають на контролі і зауважив, що у кожному кримінальному провадженні в разі неефективності розслідування буде надано відповідну оцінку з подальшим вирішенням кадрових питань стосовно винних осіб. Разом з тим, Дмитро Сторожук висловив свою готовність до плідної співпраці з правоохоронними органами та громадськими організаціями у сфері виборчих злочинів.
 
Вагомий внесок у роботу конференції здійснено міжнародними експертами, які поділилися іноземними практиками проведення виборів у таких державах, як Великобританія, Болгарія, Сербія та  Нідерланди, а також запропонували можливі способи попередження фальсифікацій на виборах.
 
 
Управління реформ та забезпечення якості роботи
Генеральної прокуратури України 

кількість переглядів: 539