Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
17.02.2017

Відбулося Третє засідання Керівного комітету спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи

17 лютого 2017 року працівники управління реформ Генеральної прокуратури України взяли участь у Третьому засіданні Керівного комітету спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні». Під час заходу представниками Ради Європи, органів влади та громадськості обговорено основні результати роботи проекту, а також розглянуто план дій на 2017 рік та визначено очікувані результати.
 
Із вітальними промовами до учасників засідання звернулись Голова Відділу Східного партнерства Управління національної імплементації прав людини Директорату прав людини Ради Європи Тігран Карапетян та Координатор Проекту у м. Страсбург Міліца Джуніч, які окреслили роль Ради Європи у реалізації проектів в рамках Програми Співробітництва Східного Партнерства, наголосили на важливості продовження комплексної реформи кримінальної юстиції в Україні, а також висловили сподівання щодо подальшої плідної роботи у 2017 році.
 
Обговорення відбувалося за трьома напрямами проекту: підтримка реформи поліції та боротьби проти жорстокого поводження та безкарності, посилення операційної спроможності офісу Омбудсмана в Україні (жорстоке поводження у місцях позбавлення волі, захист персональних даних та протидія дискримінації) та імплементація Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод через навчання. Щодо кожного з компонентів окреслено головні досягнення, проблемні питання, що виникали, отримано коментарі від національних партнерів і експертів та визначено плани щодо подальшої діяльності.
 
За результатами засідання ухвалено робочий план дій спільного проекту на 2017 рік, зазначено про необхідність подальшої підтримки впровадження законодавчого регулювання та європейських практик, орієнтованих на захист та дотримання прав людини в Україні, шляхом забезпечення їх відповідності європейським стандартам та підвищення операційної спроможності представників юридичних професій та національних інституцій із захисту прав людини.  
 
 
Управління реформ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 580