Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.04.2017

Відбувся круглий стіл з питань реформування державної служби в Україні

7 квітня 2017 року відбувся круглий стіл на тему: «Державна служба в Україні: шляхи реформування», організований за сприяння Генеральної прокуратури України, Національного агентства України з питань державної служби, Національної академії прокуратури України та Національної академії державного управління при Президентові України.
 
У заході взяли участь державні службовці вищих рангів, народні депутати, працівники органів прокуратури, науковці та громадські діячі. Учасники круглого столу мали можливість задати питання керівникам установ, які безпосередньо задіяні у процесі реформування, серед яких були перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук, голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко, ректор Національної академії прокуратури України Іван Присяжнюк та інші. Досвідом реформування державної служби у країнах Європи поділився голова Державної Служби Республіки Польща Доброслав Довіат-Урбанські.
 
Під час круглого столу обговорено досягнуті результати реформування державної служби в нашій країні, вже застосовані на сьогоднішній час  інновації та кращі практики державної служби в зарубіжних країнах, які б могли бути використані в Україні.
 
Серед інших, розглядались актуальні питання стосовно подальшої професіоналізації державної служби та підвищення рівня професійної компетентності державних службовців. Також не залишилось поза увагою як одне із найважливіших питання щодо корупційних ризиків в діяльності державних службовців і способів їх запобігання та виявлення.
 
Підсумком зустрічі стало узагальнення пропозицій щодо удосконалення нормативно-правової бази та впровадження світового досвіду, як інструментів реформування державної служби в Україні.
 
 
 
 
Управління реформ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 774