Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
20.04.2017

Юрій Луценко: Утворення органів прокурорського самоврядування та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії – це серйозний крок у реформуванні прокуратури

У середу, 19 квітня 2017 року, відбулись збори прокурорів Генеральної прокуратури України для обрання делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів. Захід відкрив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.
«Сьогоднішнє наше зібрання є не формальною процедурою, а відкриває нову сторінку у функціонуванні органів прокуратури України», - зазначив Юрій Луценко.
 
Генеральний прокурор нагадав, що 15 квітня 2017 року набули чинності положення Закону України «Про прокуратуру» щодо формування органів прокурорського самоврядування та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії.
 
«Утворення цих інституцій – це серйозний крок у реформуванні прокуратури», - зауважив Юрій Луценко і додав, що через нові механізми впроваджується «новий порядок призначення прокурорів керівниками прокуратур, проведення конкурсів на посади прокурорів дисциплінарним органом, новий формат розгляду питань правового і соціального захисту сімей прокурорів, забезпечення безпеки прокурорів та багато інших нововведень».
 
Також Юрій Луценко зазначив, що кадрове рішення про призначення заступників Генерального прокурора, керівників регіональних прокуратур, їх заступників, керівників місцевих прокуратур ґрунтуватимуться на рекомендаціях Ради прокурорів України до Генерального прокурора.
 
«З великим задоволенням я приймаю цей крок, коли не одна особа, навіть Генеральний прокурор, а саме колегіальний орган буде визначати порядок кадрової роботи», - відзначив Генеральний прокурор.
 
За словами Юрія Луценка, очікуваним для прокуратури європейського зразка є також і незалежний дисциплінарний орган. Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів – зовнішній колегіальний орган, який визначатиме рівень фахової підготовки кандидатів у прокурори, вирішуватиме питання дисциплінарної відповідальності, переведення та звільнення прокурорів.
 
Генеральний прокурор повідомив, що шляхом таємного голосування зборами прокурорів ГПУ слід обрати делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів. Всього було зареєстровано 31 кандидата у делегати.
 
За результатами проведених зборів обрано 5 делегатів: Андрій Івах – заступник начальника управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури Головного слідчого управління; Віктор Король – заступник Головного військового прокурора; Роман Балита – заступник начальника управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності; Віктор Чижевський – заступник начальника управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури Головного слідчого управління; Наталя Бабенко - прокурор першого наглядового відділу за додержанням законів при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності.
 
Відповідні збори також відбуваються в регіональних, військових прокуратурах регіонів, військовій прокуратурі сил АТО, місцевих прокуратурах та військових прокуратурах гарнізонів, на яких буде обрано делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів, яка відбудеться 26 квітня 2017 року в Генеральній прокуратурі України.

 
Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 1095