Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
09.06.2017

Спеціальна підготовка прокурорів: міжнародний досвід та українські перспективи

9 червня 2017 року відбувся круглий стіл на тему: "Система початкової підготовки прокурорів: міжнародний досвід та українські перспективи", організований Генеральною прокуратурою України, Національною академією прокуратури України, Проектом Ради Європи "Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні" у партнерстві з Консультативною місією Європейського Союзу в Україні.
 
Зі вступним словом виступили голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, керівник відділу з питань верховенства права Консультативної місії Європейського Союзу Фабіан Ловенберг та консультант Ради Європи Джеремі МакБрайд, а також проректор Національної академії прокуратури України Олександр Толочко.
 
Під час заходу, участь в якому взяли представники Генеральної прокуратури України, члени Ради прокурорів та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, представлено передовий європейський досвід у галузі початкової підготовки прокурорів, а також різні моделі системи початкового навчання прокурорів та європейські стандарти у цій сфері. Зокрема, міжнародні партнери поділилися досвідом Німеччини, Сполучного Королівства, Нідерландів та Польщі у згаданій сфері.
 
Окремою темою обговорення став розвиток системи початкової підготовки прокурорів в Україні. Зокрема, у ході дискусії порушено питання добору та спеціальної підготовки кандидатів на посади прокурорів та проблеми, з якими стикаються органи прокуратури України, у т.ч. законодавчого характеру.
 
За результатами круглого столу представники органів прокуратури, прокурорського самоврядування та ключові міжнародні партнери дійшли згоди про необхідність консолідації зусиль з розробки та впровадження ефективної системи спеціальної підготовки прокурорів, що ґрунтуватиметься на європейських стандартах та кращому досвіду провідних держав Європи.
 
 
Управління реформ
Генеральної прокуратури України
 
 
 


кількість переглядів: 1309