Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.06.2017

Зустріч членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з керівним складом Консультативної місії Європейського Союзу в Україні та Офісом Ради Європи в України

21 червня 2017 року в приміщенні Консультативної місії Європейського Союзу в Україні відбулася перша зустріч членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (далі – Комісія) з керівним складом місії та Офісу Ради Європи в Україні.
 
Темою заходу, участь в якому взяли також представники Генеральної прокуратури України, було налагодження співпраці міжнародних партнерів з Комісією з метою сприяння ефективній, незалежній та неупередженій роботі зазначеного органу.
 
Під час заходу керівник Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг зазначив, що Україна досягла значного успіху в реформуванні системи судоустрою та прокуратури і запевнив у подальшій підтримці впровадження стандартів Ради Європи в діяльність органів прокуратури, у т.ч. розбудови незалежних та ефективних органів прокурорського самоврядування, що є одним із пріоритетів. 
 
Члени Комісії поінформували іноземних партнерів про засади своєї діяльності, розробку необхідних нормативно-правових актів щодо добору кадрів, спеціальної підготовки кандидатів на посади прокурорів та здійснення дисциплінарного провадження. Крім того, представники Комісії зазначили, що з метою забезпечення незалежності їх діяльності невідкладного вирішення потребує питання оплати праці її членів, матеріально-технічного забезпечення органу та утворення самостійного Секретаріату, що не входитиме до структури Генеральної прокуратури України.
 
За результатами зустрічі досягнуто домовленостей щодо надання експертної допомоги новоствореному органу в розробці проектів нормативно-правових актів, сприяння розробці власного веб-сайту та системи автоматичного розподілу скарг, а також вирішення низки інших питань організаційного характеру.
 
 
Управління реформ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 949