Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.06.2017

VIII Міжнародна конференція «Права людини та урядування у секторі безпеки: виклики реформ в Україні»

21-22 червня 2017 працівники управління реформ Генеральної прокуратури України взяли участь у VIII Міжнародній конференції «Права людини та урядування у секторі безпеки: виклики реформ в Україні».
 
Конференція організована Центром Разумкова спільно з Женевським Центром демократичного контролю над збройними силами (DCAF) у співпраці з Консультативною місією ЄС в Україні та за фінансової підтримки Королівства Нідерландів. Конференція є сьомим публічним заходом у рамках дворічного проекту, що має за мету сприяння розвитку демократичного врядування, цивільного контролю, підвищення рівня прозорості та підзвітності політики безпеки.
 
Під час заходу обговорено стан реформування складових сектору безпеки, вплив реформ на дотримання прав людини, існуючі виклики та завдання наступного етапу реформування; визначення спільних підходів і відомчих особливостей реформ, що випливають із визначених пріоритетів.
 
Були презентовані кращі міжнародні практики впровадження правозахисних і гендерних аспектів у державну політику та їх дотримання у практичній діяльності сектору безпеки на різних рівнях, а також розподіл повноважень на законодавчому, урядовому та відомчих рівнях.
 
Крім того, було обговорено поточний стан реформування сектору безпеки України, загрози та виклики у сфері безпеки на підставі загальнонаціональних соціологічних досліджень, експертного опитування та напрацювань дворічного спільного проекту Центру Разумкова та DCAF.

кількість переглядів: 542