Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
14.07.2017

Відбулося засідання міжвідомчої робочої групи щодо вирішення проблеми надмірної тривалості провадження

13 липня 2017 року відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з вирішення проблеми надмірної тривалості досудового слідства та судового провадження, що є причиною значної кількості рішень, ухвалених проти України Європейським судом з прав людини.
 
У засіданні, що відбулося під головуванням Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, взяли участь народні депутати України, представники Генеральної прокуратури України, Національної академії прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України, судів і громадських організацій, а також експерти Ради Європи.
 
Під час заходу опрацьовано кращі європейські практики та рекомендації Ради Європи стосовно можливих засобів ефективного захисту прав людини у кримінальному та цивільному судочинстві, а також механізми запобігання надмірної тривалості провадження і застосування превентивних та компенсаційних засобів захисту. У тому числі обговорено досвід Республіки Польща, яка внаслідок ухвалення останнім часом низки законів, досягла значного успіху з виконання рішень Європейського суду з прав людини, що були зняті з контролю Комітетом Міністрів Ради Європи.
 
За результатами зустрічі сформовано проект Дорожньої карти заходів щодо розв’язання проблеми надмірної тривалості провадження в Україні та загальні рекомендації щодо впровадження превентивних та компенсаційних засобів захисту.
 
  
 
 
Управління впровадження практики
Європейського Суду з прав людини
і співробітництва з проектами Ради
Європи та Європейського Союзу

кількість переглядів: 916