Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
20.09.2017

Круглий стіл в рамках проекту «Інституційна реформа прокуратури».

 
Черговий круглий стіл щодо обговорення проблемних питань практичного застосування норм Кримінально процесуального кодексу України, в рамках проекту «Інституційна реформа прокуратури» відбувся 14-15 вересня у м. Кропивницький, за участі працівників місцевих прокуратур прокуратури Кіровоградської області, Генеральної прокуратури, представників Консультативної місії Європейського Союзу в Україні та науковців.
Метою проекту є виявлення недоліків у законодавстві України для їх усунення, подальшого зміцнення інституційного потенціалу прокуратури та ефективності застосування кримінального процесуального законодавства. 
Експерт Консультативної місії Карл Якоб Андерс Холмберг презентував учасникам модель здійснення кримінального провадження у Швеції, ознайомив із системою електронного документообігу між органами прокуратури, поліції та судами Швеції.
У свою чергу прокурори поділились досвідом практичного застосування Кримінального процесуального кодексу України та проблемними питаннями, які при цьому виникають.
За результатами реалізації проекту «Інституційна реформа прокуратури», до якої активно долучились працівники прокуратури, Консультативна місія Європейського Союзу планує підготувати низку пропозиції щодо внесення змін до законодавства та скерувати їх до суб’єктів законодавчої ініціативи.
    
 
Управління впровадження практики
Європейського Суду з прав людини
і співробітництва з проектами Ради
Європи та Європейського Союзу
 
 

кількість переглядів: 887