Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
04.10.2017

Зустріч із представниками Комітету Європейської ради з цивільних аспектів урегулювання кризових ситуацій

3 жовтня 2017 року відбулась зустріч представників Генеральної прокуратури України із делегатами Комітету Європейської ради з цивільних аспектів урегулювання кризових ситуацій (CivCom), які представляли 28 країн-членів ЄС, а також Європейську службу зовнішньої діяльності.
 
Метою зустрічі стало обговорення поточного стану реформуванням сектору цивільної безпеки, а також покращення рівня та форм співпраці між Консультативною місією Європейського Союзу в Україні (далі – КМЄС) та правоохоронними органами для забезпечення зваженого прийняття рішень з питань майбутньої діяльності місії.
 
З огляду на тісну співпрацю радників КМЄС із Генеральною прокуратурою України дискусію сфокусовано на спільній реалізації основних напрямків покращення діяльності відомства.
 
До відома міжнародних партнерів начальником Департаменту міжнародно-правового співробітництва Євгеном Пікаловим презентовано дорожню карту з реформування органів прокуратури України, яка передбачає низку ініціатив з підвищення ефективності діяльності відомства. Зокрема, основні зусилля зосереджуватимуться на забезпеченні незалежності прокурорів, формуванні їх високої кваліфікації, посиленні відповідальності.
 
Крім того, начальником управління впровадження практики Європейського суду з прав людини і співробітництва з проектами Ради Європи та Європейського Союзу Євгеном Черніковим поінформовано присутніх про стан розробки системи оцінки якості роботи прокурорів, а також про основні аспекти функціонального аудиту процесів управління та операційної діяльності органів прокуратури в Україні.
 
 
 
Управління впровадження практики
Європейського суду з прав людини
і співробітництва з проектами
Ради Європи та Європейського Союзу

кількість переглядів: 522