Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
02.11.2017

Представники Генпрокуратури взяли участь в обговоренні законопроекту щодо реформування правничої освіти

1 листопада 2017 року представниками Генеральної прокуратури України взято участь у обговоренні проекту Закону України «Про юридичну (правничу) освіту і загальний доступ до правничої професії», організованого Асоціацією правників України.
 
Запропонований проект нормативного акту містить багато новел, покликаних, на думку його авторів, радикально змінити структуру та зміст підготовки майбутніх правників в Україні відповідно до стандартів та рекомендацій щодо якості освіти, ухвалених для Європейського простору вищої освіти.
 
До жвавої дискусії долучились провідні юристи, народні депутати України, представники Програми USAID «Нове правосуддя», ОБСЄ, Міністерства юстиції, Міністерства освіти і науки України, а також вітчизняні науковці.
 
Під час обговорення висловлено пропозиції та критичні зауваження щодо доцільності прийняття такого Закону, його відповідності Конституції України, Закону України «Про освіту», а також стосовно повноти переліку визначених проектом правничих професій, запровадження єдиного Стандарту юридичної (правничої) освіти, Єдиного державного кваліфікаційного іспиту.
 
 
 
 
 Управління впровадження практики
Європейського суду з прав людини
і співробітництва з проектами Ради Європи
та Європейського Союзу 
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 612