Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
24.11.2017

Заступник Генерального прокурора Анжела Стрижевська взяла участь у міжнародній конференції на тему: «Кримінальний процесуальний кодекс України: проблеми застосування та перспективи удосконалення»

22 листопада 2017 року відбулася міжнародна конференція, організована Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України спільно із Генеральною прокуратурою України та Консультативною місією Європейського Союзу в Україні.
 
Темою заходу стало підбиття підсумків 5-річного практичного застосування норм  Кримінального процесуального кодексу України, а також, шляхів його вдосконалення, підвищення ефективності досудового розслідування та забезпечення дотримання прав людини.
 
Під час експертної дискусії щодо запровадження спрощеного порядку розслідування кримінальних правопорушень заступник Генерального прокурора Анжела Стрижевська виступила із доповіддю, в ході якої розповіла про основні положення  проекту Закону України з цих питань, розробленого за участі правоохоронних органів, народних депутатів України та міжнародних експертів.
 
Окреслено також низку проблемних питань запровадження в українському законодавстві інституту кримінальних проступків, зокрема, складність віднесення відповідальності за них до видів юридичної відповідальності, що існують.
 
Учасниками конференції наголошено на доцільності прийняття відповідного Закону України про кримінальні проступки, який дозволить певним чином знизити навантаження на органи досудового розслідування, прокуратуру та суди.
 
 
Управління впровадження практики
Європейського суду з прав людини і
співробітництва з проектами Ради Європи
та Європейського Союзу
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 504