Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.01.2018

Приймальню громадян Львівської прокуратури оновили заради комфорту відвідувачів (ФОТО)

                               

25 січня 2018 року у прокуратурі Львівської області відбулось урочисте відкриття оновленої приймальні громадян.
 
На заході були присутні заступник Генерального прокурора Анжела Стрижевська, прокурор Львівської області Юрій Квятківський, голова Консультативної Місії Європейського Союзу в України Кястутіс Ланчінскас, керівник операційного департаменту КМЄС в Україні Удо Мюллер, керівник відділу верховенства права КМЄС в Україні Фабіан Ловенберг, старший радник з питань реформування прокуратури КМЄС в Україні Гатіс Донікс, перекладач КМЄС в Україні Роман Ліпчанський, голова громадської організації «Центр підтримки і сприяння захисту прав людини» Роман Скіра, заступник голови громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації Андрій Швайка, голова громадської ради при Управлінні Служби безпеки України у Львівській області – керівник громадської організації «Право на вибір» Галина Янко, а також керівництво та працівники прокуратури області.
 
Переобладнана приймальня громадян Львівської обласної прокуратури сьогодні відкрила для відвідувачів свої двері після ремонту за фінансової підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС).
 
Громадяни звертаються до таких приймалень, аби скористатися своїм законним правом оскаржити рішення, дії чи бездіяльність у межах досудового слідства.
 
Упродовж 2017 року до Львівської обласної прокуратури надійшло 17,5 тис звернень. Близько 6 тис з них було зареєстровано під час особистого прийому, у середньому, це становить більше 20 звернень щодня.
 
«Консультативна місія ЄС готова підтримувати діяльність прокуратури, що відповідає очікуванням громадськості», – сказав голова КМЄС Кястутіс Ланчінскас під час відвідин оновленої приймальні громадян.
 
«Доступність прокуратури для громадян має важливе значення для зміцнення довіри людей, підзвітності та прозорості служби», - додав очільник КМЄС.
 
Увагу прокурора області, зокрема, зосереджено на можливості онлайн-прийомів, які відтепер відбуватимуться у тому числі в режимі скайп-зв’язку.
 
«Таким чином, люди з обмеженими можливостями, а також громадяни похилого віку матимуть змогу звернутись до керівництва прокуратури області, не виїжджаючи за межі населеного пункту. Все, що для цього потрібно, – прибути до місцевої прокуратури», – зазначив Юрій Квятківський.
 
Заступник Генпрокурора Анжела Стрижевська зазначила, що подібні приймальні громадян є не у всіх регіональних прокуратурах, проте керівництво Генеральної прокуратури України прагне якісних змін та втілюватиме у життя аналогічні проекти.
 
Наступним етапом оновлення приймальні громадян, за фінансової підтримки КМЄС, стане переобладнання будівлі прокуратури для забезпечення вільного доступу до приміщень громадян з обмеженими можливостями.
 
Консультативна місія ЄС та Львівська обласна прокуратура працюють над низкою спільних проектів та продовжуватимуть співпрацю.
 
 
 
 
 
За матеріалами прес-служби прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1195