Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
13.06.2018

Відбулася міжнародна науково-практична конференція з питань застосування практики Європейського суду з прав людини

13 червня 2018 року в Національній академії прокуратури України відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Практика Європейського суду з прав людини в діяльності органів прокуратури і суду: виклики та перспективи».
 
Участь у конференції взяли представники Генеральної прокуратури України, судді Верховного Суду, Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини, представники проектів Ради Європи та її органів, Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, а також адвокати та науковці.
 
Відкриваючи захід заступник Генерального прокурора Анжела Стрижевська зазначила, що попри певний прогрес щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини, на контролі Комітету Міністрів Ради Європи досі залишається майже 1,5 тис. справ, постановлених щодо України, у яких ще не вжито всіх необхідних заходів, насамперед, загального характеру. Крім того, заступником Генпрокурора окреслено низку проблемних питань щодо застосування практики Європейського суду з прав людини в діяльності прокурорів та суддів, які потребують комплексного вирішення.
 
Учасники конференції мали можливість обмінятися думками та поставити запитання заступнику Міністра юстиції України – Уповноваженому у справах
Європейського суду з прав людини Івану Ліщині, який виступив із доповіддю щодо забезпечення ефективного розслідування фактів порушення статей 2 та 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних  свобод. Крім того, інтерес правників викликала доповідь начальника відділу Департаменту Ради Європи з виконання рішень Європейського суду з прав людини Павла Пушкаря на тему впливу судової практики згаданого суду на формування завдань сучасного кримінального судочинства в Україні.
 
Проведена міжнародна науково-практична конференція є черговим кроком плідного співробітництва Генеральної прокуратури України і Національної академії прокуратури України з органами Ради Європи та покликана сприяти визначенню шляхів вирішення системних проблем, пов’язаних з недоліками, констатованими у рішеннях Європейського суду з прав людини.
 
Управління правового забезпечення
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 1370