Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 

ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ засідання конкурсної комісії з відбору кандидатів на заняття посад прокурорів  Спеціалізованої антикорупційної прокуратури


Переглянути записи засідань конкурсної комісії, можливо за наступним посиланням:
Відео-канал Генеральної прокуратури України

 


"Оголошення про проведення конкурсу"

 

 

Увага!

Оригінали документів, що були подані для участі в конкурсі, можна отримати за заявою в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі за адресою: м. Київ, вул. Ісаакяна, 17.

За довідками звертайтеся до відділу документального забезпечення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за тел.: 200-49-64, Загородня Ганна Дем’янівна.

 

12.12.2017

ІНФОРМАЦІЯ щодо виконання практичного завдання

Виконання практичного письмового завдання буде проходити 14 грудня 2017 року в Національній академії прокуратури України за адресою: м. Київ, вул. Мельникова, 81б.
Реєстрація кандидатів з 11.00 до 11.30, робота із завданням – з 11.30 до 13.00.
Запрошуються усі кандидати на зайняття посад прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, які за результатами тестування загальних здібностей набрали 20 і більше балів.
Основна мета виконання завдання – з’ясування навичок практичної роботи кандидатів на зайняття посад прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
Вказані кейси моделюють практичні ситуації з визначення правової кваліфікації кримінального правопорушення, окреслення кола необхідних слідчих (розшукових), негласних слідчих (розшукових) дій і/або порядку їх проведення та інших питань, що виникають під час здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях. Кейсами передбачено складання проектів процесуальних документів у кримінальних провадженнях.
 
Виконання практичного завдання триває не більше 1 години 30 хвилин.
Під час проведення тестування кандидатам забороняється використовувати електронні прилади та спілкуватися один з одним.
Дозволяється користуватися Кримінальним процесуальним кодексом України, Кримінальним кодексом України, Законами України «Про прокуратуру» та «Про оперативно-розшукову діяльність» (в друкованому вигляді).
При собі кандидату необхідно мати паспорт або службове посвідчення.
Приклади практичних письмових завдань
 
№ 1. 12 серпня 2017 року о 12 год. 00 хв. до керівника місцевої прокуратури м. Н-ська звернувся громадянин Р., який повідомив, що годину тому начальник Головного управління Національної поліції в Н-ській області генерал поліції третього рангу С., якого він попросив як колишнього сусіда і знайомого допомогти повернути вилучений у нього співробітниками Головного управління Національної поліції в Н-ській області в ході огляду місця дорожньо-транспортної події 29 грудня 2016 року автомобіль марки Mercedes-Benz, державний номер ААХХХХАА, запропонував сплатити 15 000 доларів США.
Ці кошти, як зазначив С., необхідні для здійснення впливу на слідчого з метою прийняття рішення про закриття кримінального провадження № ХХХХХ, у якому цей автомобіль визнаний речовим доказом, для його скорішого повернення та не притягнення Р. до кримінальної відповідальності.
На цю пропозицію Р. погодився, оскільки злякався реальної можливості притягнення його до кримінальної відповідальності, але попередив С., що зараз у нього вдома є лише половина цієї суми, а протягом декількох днів, максимум тижня, буде решта. Після цього С. наказав до 17 години принести йому на роботу 7 500 доларів США, а автомобіль буде повернуто тоді, коли він отримає всю суму.
Як пояснив керівнику прокуратури Р., такі кошти у нього відсутні, він вважає себе постраждалим у ДТП, а дії працівників поліції – протиправними, тому він вирішив заявити про цей факт до прокуратури.
Питання:
1. Як кваліфікувати дії С.? Чи підлягає в цій ситуації звільненню від кримінальної відповідальності Р.?
2. Визначте процесуальні дії та рішення, які повинні бути проведені (прийняті) у зв’язку із зверненням Р. до прокуратури у цій ситуації, у якій послідовності і в які строки їх потрібно здійснити.
3. Які дії (рішення) у вказаній ситуації уповноважений здійснити (прийняти) керівник органу прокуратури?
4. Складіть проект процесуального документа.
 
 
2. 18 серпня 2017 року до Національного антикорупційного бюро України надійшло звернення громадянина К. про те, що в будинку № 13 по вул. Лермонтова, 1 у м. N голова N-ської обласної державної адміністрації зберігає близько 500 тис. доларів США, які він одержав 17 серпня 2017 року як неправомірну вигоду за вчинення певних дій в інтересах того, хто надав таку вигоду.
Внісши повідомлення про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, до Єдиного реєстру досудових розслідувань, детектив Національного антикорупційного бюро України Д. для перевірки зазначеної інформації вирішив невідкладно в порядку, передбаченому ст. 250 Кримінального процесуального кодексу України, провести таку негласну слідчу (розшукову) дію, як обстеження житла С.
Не узгодивши це рішення з прокурором, детектив Д. здійснив обстеження будинку С. шляхом таємного проникнення до нього.
Під час цього обстеження коштів виявлено не було, однак знайдено кілька одиниць вогнепальної зброї, серед якої карабін, автомат і 2 пістолети.
Склавши відповідний протокол, детектив негайно повідомив про результати негласної слідчої (розшукової) дії прокурора, який здійснював процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, запропонувавши йому невідкладно звернутися до слідчого судді з двома клопотаннями: про надання дозволу на негласне обстеження житла С. та про дозвіл на використання інформації щодо наявності у цьому будинку вогнепальної зброї в іншому кримінальному провадженні.
 
Питання:
1. Проаналізуйте ситуацію. Які норми законодавства та ким порушені?
2. Які дії необхідно вчинити прокурору?
3. Складіть проект відповідного документа.

кількість переглядів: 5451